Çerez Örnek

Gıda Mühendisliği

Ege Üniversitesinde gıda eğitiminin temeli, 1975 yılında Gıda Teknolojisi Yüksekokulunun kurulmasıyla atılmıştır. 1977’de fakülte statüsüne kavuşan bu bölüm, 1983 yılında alınan kararla Mühendislik Fakültesne bağlanmış ve Türkiye’nin ilk Gıda Mühendisliği Bölümü olmuştur.

Bölümde eğitim dili %100 İngilizcedir. Öğrencilerimiz; gıdaların işlenmesi, korunması, taşınması, yeni gıda ürünlerinin geliştirilmesi ve gıda güvenliği gibi alanlarda teorik bilgilerini modern laboratuvarlarda uygulama fırsatı bulmaktadır.

Eğitim kalitemiz, MÜDEK akreditasyonu ile ulusal ve uluslararası düzeyde tescillenmiştir ve 2027 yılına kadar geçerliliğini korumaktadır.

Ayrıca bölüm, 2024 yılında dünya sıralamasında kendi alanında 265. sırada yer alarak ülkemizde birinci sıraya yükselmiş ve uluslararası başarılarını kanıtlamıştır.

Modern araştırma ve eğitim laboratuvarlarımızda, her yıl onlarca proje yürütülmekte; öğrencilerimiz Erasmus+ ve Orhun gibi değişim programlarıyla global bir vizyon kazanmaktadır. Mezunlarımız, gıda sektöründe üretimden Ar-Ge’ye, kalite kontrolden uluslararası ticarete kadar geniş bir yelpazede görev almakta ve sektörün geleceğine yön vermektedir.

Bölüm web sitesi: food.ege.edu.tr


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ