Deri Mühendisliği
Deri Mühendisliği Bölümü'nün temeli E.Ü. Ziraat Fakültesi bünyesinde 1960 yılında kurulan "Lif Teknolojisi Kürsüsü" ne dayanmaktadır. 1983 yılında Ziraat Fakültesi Bünyesinde Türkiye’de ilk kez Lisans ve Lisansüstü eğitime başlayan ve 1999 yılında E.Ü. Mühendislik Fakültesine "Deri Mühendisliği Bölümü" olarak bağlanan bölüm; yetkin, deneyimli ve tecrübeli akademik kadrosuyla deri mühendisliği alanında ülkemizin ilk ve tek, dünyanın ise birkaç önemli kurumundan biridir.
Deri Mühendisliği bölümünün eğitim hedefi; dünya deri ve deri mamulleri sanayinin ihtiyacı olan yüksek standartlara sahip mühendisleri yetiştirmektir. Bu kapsamda; mamul deri tiplerinin üretimini ve modifikasyonunu gerçekleştirebilen, tüm fiziksel ve kimyasal kontrolleri yapabilen, yeni teknik ve teknolojileri geliştirebilen, modaya uygun yeni ürün tasarımı yapabilen mühendislerin mezun edilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca; ayakkabı tasarımı ve üretimi, deri konfeksiyon konuları da Deri Mühendisliği Bilim Alanında yer almaktadır.
Deri Mühendisliği Bölümü öğrencileri; çevre dostu ve yenilikçi deri ürünlerin tasarım ve üretiminde başarılı çalışmalar sergilemektedir. 3. ve 4. sınıf öğrencileri, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçılar Birliği liderliğinde Deri Mühendisliği Bölümü ve Güzel Sanatlar Fakültelerinin ilgili Bölümlerinin katılımlarıyla ortaklaşa olarak her yıl düzenlenen “Derin Fikirler” Deri Tasarım ve Üretim Yarışmasındaki performanslarıyla deri sanayicilerinin takdirini kazanmakta ve iş bağlantıları yapabilmektedirler. Yurt içinde ve yurt dışında yüksek iş bulma imkanına sahip olan Deri Mühendisliği Bölümü mezunları, iş hayatında gösterdikleri başarılarla sektörün uluslararası rekabet gücüne önemli katkılar sağlamaya devam etmektedir.
Bölüm, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanı sıra; ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılara, sanayicilerle öğrencileri buluşturan çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır.
Bölüm internet sayfalarına http://deri.ege.edu.tr adresinden ulaşılabilir.