Bölümler

Tekstil Mühendisliği

Genel Bilgiler

Tekstil Mühendisliği Bölümü, 1966 yılında Tekstil Yüksek Okulu olarak kurulmuştur. Daha sonra 1971 yılında Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi adı altında Ege Üniversitesi'ne bağlanmıştır. 1978 yılı başında Tekstil Fakültesi'ne dönüştürülen bu birim 1982 yılında Mühendislik Fakültesi bünyesine alınmıştır. Tekstil Mühendisliği, tekstil hammaddelerini değişik tekniklerle işleyen, bu amaca yönelik yeni teknikleri araştıran ve geliştiren bir bilim dalıdır. Tekstil Mühendisliği Bölümü’nün amacı ekonominin temel dallarından biri olan tekstil sanayinin gerek duyduğu kuramsal ve uygulamalı bilgilerle donatılmış Tekstil Mühendisi yetiştirmektir.

Bölüm internet sayfalarına http://textile.ege.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

Bölüm tanıtımı için tıklayınız.

Eğitim Planları

Eğitim Planları PDF formatında olup, açabilmek için Acrobat Reader veya Foxit PDF Reader programının bilgisayarınıza kurulu olması gereklidir.

Tekstil Mühendisliği Eğitim Planlarını görmek için tıklayınız.

Konfeksiyon

Tekstil Teknolojisi

Tekstil Kimyası ve Terbiyesi

Araştırma Alanları

Tekstil Mühendisliği Bölümü Araştırma Alanları sunumunu izlemek için tıklayınız...

Akademik Kadro

Tekstil Mühendisliği Akademik Kadro bilgileri Ege Üniversitesi Akademik Server üzerinde tutulmaktadır.
Akademik Web Server'a geçiş yapmak için tıklayınız.